Kettlebells

Kettlebells kopen?

Ook voor de kettlebell geldt dat de trainingsmogelijkheden talrijk zijn. Met een kettlebell wordt cardio- en krachttraining op een perfecte manier gecombineerd. De trainingen gelden ook als echte calorieverbranders. Verschillende onderzoeken bewijzen dat met de kettlebell in weinig tijd enorm veel calorieën verband kunnen worden en er dus relatief snel resultaat gevoeld wordt en zichtbaar wordt. Veel sneller vaak dan andere trainingsmethodes. Bijkomend voordeel van kettlebells blijken de vaak sterke vermindering van rug-, nek en schouderklachten. Dit is vaak het gevolg van de middels een kettlebell training versterkte core-spieren en de spieren in het bovenlichaam. Heel veel mensen kwamen van nek- en rugklachten af via trainingen met kettlebells.

Onze voordelen

Snelle levering Snelle levering
Beste kwaliteit Beste kwaliteit
Vanaf €250 gratis verzending Vanaf €250 gratis verzending

Soorten kettlebells

Er is niet één kettlebell. Je hebt ze in verschillende soorten en uitvoeringen, Gewichten.com heeft een werkelijk uniek assortiment kettlebells. De standaarduitvoeringen zijn van gietijzer en leverbaar in verschillende gewichten; doorgaans gaat het gewicht telkens in stappen van 4 kilogram omhoog. De ook al bekende competition kettlebells staan als uniek te boek vanwege het feit dat deze serie dezelfde afmetingen hebben, ongeacht het gewicht. Concreet houdt dit in dat een kettlebell van 8 kilogram dezelfde afmetingen heeft als bijvoorbeeld een uitvering van 24 kilogram. Deze uitvoering van de kettlebells zijn van staal. Ook de kettlebell van vinyl zijn steeds meer in trek. Deze kettlebell kopen betekent de aanschaf van een kunststoffen exemplaar verzwaard met vulling. Daarom zijn deze kettlebells wat aantrekkelijker geprijsd dan de uitveringen van staal. Verder is opvallend dat deze kettlebells vaak opvallend gekleurd zijn. Kettlebell kopen? Vooraf moet de sporter dan goed bedenken welk gewicht de kettlebell moet hebben om goed te kunnen trainen. Voor vrouwen geldt de algemene richtlijn te starten met een gewicht van 4 of 8 kilogram. Mannen starten vaak met de uitvoering van 8 of 12 kilogram. Let wel; dit gaat met name op voor beginners. Ook zaken als lengte en gewicht van de sporter spelen een rol in de keuze voor het gewicht van de kettlebell.

Lichte kettlebells

Best bijzonder is de constatering dat je zeker niet met een te lichte kettlebell moet beginnen, er wordt bij andere materialen immers vaak gesteld dat je wél licht moet beginnen. Met een te licht exemplaar worden de spieren namelijk nauwelijks of amper actief en uitgedaagd. De training met de kettlebell zal in dat geval amper resultaat opleveren. Een te zware kettlebell is daarentegen ook niet goed. Te zwaar betekent vaak een minder uitgevoerde techniek en een verkrampte lichaamshouding tijdens de oefeningen. Dit levert vaak niet alleen nare en langdurige blessures op, het is voor sporters die een verkeerde houding aannemen op de langere termijn zelfs aanleiding helemaal te stoppen.</p><p>Voor de startende sporters is het raadzaam de basisbewegingen zoals de kettlebell swing zonder enig gewicht of in elk geval met heel weinig gewicht uit te voeren. Op die manier beheers je de techniek in elk geval perfect en voel je veel beter aan tot welk gewicht je die geoefende techniek goed kunt blijven uitvoeren. Een handig instrument dus voor het bepalen van het gewicht als je een kettlebell gaat kopen. Andere tip voor langdurig trainingsplezier is om vooral stapsgewijs te trainen. Begin dus licht en ga steeds per stapje zwaarder aan de slag. Aan de ene kant moet het gewicht voldoende zijn om de spieren in actie te krijgen, aan de andere kant mag de zwaarte niet en dus eigenlijk nooit ten koste gaan van de aangeleerde techniek. Gewichten.com helpt de beginnende en ervaren sporters graag op weg en biedt ook nu deskundig advies op maat. Kettlebells kopen is namelijk maatwerk. Ben je nog op zoek naar andere gewichten? Bekijk dan hier onze dumbbells, halterstangen, halterschijven en bumper plates.

Nog vragen?